Domenii .ro cu diacritice, începând cu 03.06.2015

“Marți, 2 iunie 2015, ora 23, se va instala o nouă versiune software pentru sistemul de înregistrare nume de domenii, care va permite folosirea caracterelor diacritice ă â î ș ț.
Durata estimată: 2 ore.
În acest interval de timp nu se vor putea înregistra noi nume de domenii. Unele servicii oferite de ROTLD vor fi afectate temporar: pagina WEB a ROTLD, serviciile whois, DAS, serviciul de administrare online a domeniilor.
Accesul la serverele DNS autoritare pentru domeniul ”.ro” nu va fi afectat.
Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat.

 

download


Cu mulțumiri,
ICI-ROTLD”
Dacă până acum obișnuiați să cumpărați domeniile cu cratimă sau variantele plural/singular pentru a nu lasă concurența să vi le „fure”, iată că începând cu 03.06.2015, va trebui să mai scoateți câțiva € din buzunar ca să vă rezervați și variantele cu diacritice.
Astfel de domenii cu caractere UNICODE există de ceva ani și prin alte țari, inclusiv cele arabe.
Ideea e ca daca ai site ul de succes veverite.ro, trebuie sa te grabesti sa achizitionezi domeniul veveriţe si alte variante cu diverse diacritice in cazul altori nume

Astea nu-s cu poate… daca-ti ia din vizitatorii siteului stand degeaba, e suficient…
si asa exista domenii parcate cu denumiri asemănătoare celor de succes… o greşeală minoră de tastare aşteapta!
Unii utilizatori ai internetului deja se gândesc cum să profite de asta: “Eu deja mi-am alocat un buget pentru niște domenii destul de bune, acum să vedem care e mai iute de tastatură.

Cât timp majoritatea vizitelor vin din Google, nu prea contează dacă obișnuiești sau nu să folosești diacritice, importantă e confuzia care se va crea. “
Credeţi că este o initiativă bună a celor de la ROTLD?

DISTRIBUIȚI

NICIUN COMENTARIU